terrassa a bar i restaurant al camp de l'arpa

Dilluns, 24 de maig, és festiu a Barcelona. S’hi celebra la segona Pasqua, o Pasqua Granada, una de les dates que molts municipis de Catalunya trien com a festiu local. Desenes de poblacions catalanes tenen marcada la segona Pasqua com a dia de festa al calendari laboral del 2021. A continuació, t’expliquem quins són.

Al Barcelonès, els cinc municipis de la comarca faran festa aquest dilluns, 24 de maig: Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i l’Hospitalet de Llobregat.

La segona Pasqua, dia festiu a molts municipis de l’àrea metropolitana

La segona Pasqua també se celebra a molts municipis del Baix Llobregat: Abrera, Collbató, Cornellà de Llobregat, Esplugues, Molins de Rei, la Palma de Cervelló, el Papiol, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

Temps per a la Segona Pasqua

Al Maresme, el 24 de maig serà festiu a poblacions com el Masnou, Mataró, Montgat, Alella o Argentona. També fan festa localitats del Vallès Oriental, com Cardedeu, Montmeló, Llinars del Vallès o Sant Feliu de Codines; i del Vallès Occidental, com Ripollet, Rubí, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès i Palau-Solità i Plegamans.

Altres comarques que tenen tradició de fer festa per la pasqua Granada són el Baix Ebre, el Baix i l’Alt Empordà i Osona, amb diversos municipis que tenen marcat en vermell el calendari el 24 de maig.