Imatge insòlita aquest divendres al migdia al passeig de Joan de Borbó. Els bars i restaurants han decidit no aixecar la persiana per mostrar “la indignació col·lectiva contra les decisions de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin”, ha explicat Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona. Denuncien que hi ha propietaris que han començat a rebre notificacions per reduir el volum de les terrasses un cop acabi la reforma de les voreres que s’està fent al passeig.

Cassolada i talls de trànsit

Restauradors i treballadors han fet sonar cassoles i xiulets i també han tallat de forma intermitent el passeig. Asseguren que el govern del districte es nega a dialogar i reclamen a l’alcaldessa que agafi les regnes del conflicte i convoqui una reunió amb els afectats. “Volem tornar al pacte que tant ens va costar assolir”, diu Pallarols, referint-se a l’acord signat abans de l’estiu pel plenari amb el suport de tots els grups, excepte la CUP. El representant del gremi afegeix, però, que és complicat perquè “hi ha una part que es nega a dialogar i es limita a amenaçar”.

Els restauradors asseguren que encara no han tingut cap trobada formal, en què els expliquin com seran les terrasses un cop culminin les obres de millora al passeig. Alguns propietaris expliquen que han començat a rebre notificacions que hauran de reduir les terrasses un terç i que això els suposarà perdre fins a una filera de taules. Alerten del perill d’haver d’acomiadar treballadors perquè les terrasses suposen el 80 per cent del volum de negoci. Demanen poder arribar a un pacte com el de les terrasses de la Boqueria i amenacen amb no aturar les protestes fins que els escoltin.