La Fabrique va obrir portes al Poble-sec fa sis anys. Segons explica el seu administrador, en Yoann Simonte, aquest obrador “va néixer de la necessitat de produir menjar sa, ecològic, amb matèria primera de quilòmetre zero i sostenible al barri”. En els últims anys s’han adonat que el seu producte no està a l’abast de tothom, per això han decidit crear un preu solidari.

Fins a 4 productes amb un 20-30 % de descompte

Aquesta iniciativa va dirigida a persones amb pocs recursos per a les quals els preus dels seus productes ecològics i artesanals són massa elevats. Simonte explica que han seleccionat  els quatre productes més demanats —la baguet, el pa de pagès blanc, el de blat forment i la xapata integral— i els hi ha aplicat un descompte que ronda el 20 i el 30 %. Per exemple en el cas de la baguet, un dels productes més venuts, el preu habitual és 1,20 euros i el preu solidari, 1 euro.

“Només s’ha de demanar”

Des de La Fabrique expliquen que, tot i que fa poques setmanes que aquest projecte està en marxa, algunes persones ja han començat a demanar la rebaixa. “Necessitem més divulgació, però estem molt contents perquè la gent mira els cartells que hem posat a la botiga i pregunta”. Per gaudir d’aquests descomptes no cal presentar cap documentació, ja que el forn es refia de la gent que demana el descompte perquè realment els costa arribar a final de mes.