Aquest Nadal l’avinguda Diagonal es quedarà a les fosques. Finalment, l’Associació Diagonal Centre, que aplega els comerciants del tram de l’avinguda entre la plaça de Francesc Macià i el passeig de Sant Joan, ha decidit prescindir de l’enllumenat per a aquesta campanya de Nadal. Els problemes van començar a finals d’octubre, quan l’empresa amb què tenien contractada la il·luminació va fer fallida. Trobar uns altres llums en tan poc temps ha estat molt complicat. Les empreses instal·ladores certificades per l’Ajuntament no els garantien en quina data els podrien col·locar la il·luminació.

Segons el gerent de l’Associació Diagonal Centre, Àlex Miró, la il·luminació de Nadal suposa un esforç econòmic molt important per a les botigues d’aquesta zona, que, a més a més, veuen com les grans marques i cadenes no col·laboren en aquesta despesa però, en canvi, es beneficien de la il·luminació igual que les altres. De fet, al tram que cobreix aquesta entitat hi ha 150 botigues, però d’aquestes només 70 estan associades i col·laboren a pagar l’enllumenat.

Els comerciants, a més, es queixen del poc suport que reben de l’Ajuntament, que només assumeix un terç de l’import total dels llums i reclamen un canvi de model. “Ens estem quedant enrere”, assegura Miró, que explica que en el cas de la Diagonal la il·luminació de Nadal tenia un cost per a l’associació de 50.000 euros. També critiquen que alguns carrers, com el d’Aragó o la Gran Via, rebin una subvenció del 100 % de l’import dels llums.

Reclamen un canvi de model de l’enllumenat de Nadal

Els comerciants de l’avinguda Diagonal no són els únics que critiquen el model de la il·luminació nadalenca de la ciutat. Fa només uns dies el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, va qualificar en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé,  de “molt deficient” la campanya de Nadal a la ciutat, i va reclamar més complicitat als actors econòmics de la ciutat.

L’avinguda Diagonal va ser l’únic punt de la ciutat on no es va poder fer l’encesa de llums el 22 de novembre.