La manca de sintonia entre el Gremi de Restauració i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha escrit un altre capítol. En una reunió aquest dimarts al vespre per tractar l’ordenació de les terrasses al passeig de Joan de Borbó, els restauradors van acabar plantant la regidora del districte. En un comunicat, el Gremi explica que el sector vol reclamar a l’alcaldessa, Ada Colau, que assumeixi personalment les competències sobre espai públic i terrasses al districte i aparti Pin.

Segons el comunicat, la regidora va reconèixer que “no sap què passarà” amb les terrasses de Joan de Borbó un cop acabin les obres de remodelació del paviment que s’hi estan fent. Els restauradors l’acusen d’“improvisar i generar incertesa sobre el seu futur”. Així ho explica l’encarregada d’un dels establiments, el Mesón de la Barceloneta, Sonia Rodriguez: “A dia 10 d’octubre, amb un projecte ja aprovat al qual han destinat un milió i mig d’euros, ens sembla estrany que no sàpiguen exactament què faran i que no tinguin el dibuix exacte”, diu la restauradora.

Les obres ja han començat

Amb el conflicte obert i davant dels dubtes dels restauradors, el passeig de Joan de Borbó ja ha iniciat el procés de remodelació. Ara mateix els treballs consisteixen en instal·lar noves canonades. La segona fase afectarà les terrasses perquè s’haurà de canviar tot el paviment. Quan els treballs acabin -i els restauradors en desconeixen els terminis- no saben si podran tornar a col·locar les terrasses tal i com estan ara.

Els propietaris de bars i restaurants asseguren que els representants del districte van insinuar que les terrasses podrien reduir-se un 25 %, anunci que “va acabar de crispar els ànims” i va motivar que abandonessin la reunió. De la seva banda, l’Ajuntament nega que parlessin ni de reduccions ni de quotes.

El Gremi reclama a Colau que confirmi que les terrasses no es reduiran, una qüestió que es debatrà a la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat el proper 17 d’octubre. Els restauradors asseguren que Pin contradiu el pacte de terrasses que ha impulsat Colau i que havia generat força consens.