Els paradistes del Mercat de Montserrat, a les Roquetes, van votar dilluns a favor de reformar l’equipament. La proposta feta per l’Institut de Mercats va guanyar per 107 vots a favor i 10 en contra. Això suposa una empenta a la viabilitat de l’equipament, que en els últims anys havia anat quedant obsolet i amb força parades tancades.

Un edifici nou al costat de l’actual

La proposta de l’Institut de Mercats és crear un edifici nou al terreny que ara ocupa l’aparcament a l’aire lliure adjacent al mercat. L’equipament tindria menys parades, però amb un supermercat i un aparcament soterrani.

La decisió dels paradistes ha agradat a la junta del mercat que considerava que el rebuig al projecte “hauria estat condemnar el mercat a una mort segura”. Ara comença tot un procés de negociacions per aconseguir engrescar alguns dels paradistes indecisos a continuar. Al nou mercat s’hi instal·laran una vintena de parades, la resta seran indemnitzades. Ara, molts paradistes fan números per veure si poden afrontar les despeses d’un trasllat.

Un nou mercat amb la participació del barri

La junta de paradistes obre ara un procés per definir el nou Mercat de Montserrat i el seu entorn. A les negociacions s’hi sumaran ben aviat l’operador comercial interessat en instal·lar-se dins l’equipament i l’AV de les Roquetes. “Volem que aquest projecte sigui una mica de tots –explica Nacho Andújar, el president dels paradistes. És una bona oportunitat per fer del nou mercat un punt neuràlgic per al barri”.

Un dels temes a tractar és saber quants paradistes no volen o no poden continuar amb el negoci i volen que se’ls indemnitzi. Entre la resta hauran de sortir una vintena d’interessats a traslladar-se al nou edifici, que es construirà tot just a tocar de l’actual equipament. “Hi ha molts indecisos i cal engrescar-los perquè apostin per continuar”, comenta Andújar.  Molts dels paradistes encara no tenen clara la decisió. “Estic en un 60 % que no i un 40 % que sí, he de fer números i veure quines condicions ens ofereixen des de l’Institut de Mercats –explica Jaume Barnils, un dels paradistes indecisos. “Altres estan a punt de jubilar-se i ho tenen més clar, però també hi ha gent que encara pot continuar uns 10 anys… i no saben si els hi sortiran els números per recuperar la inversió que suposa una nova parada”. Els indecisos tenen fins a la primavera per rumiar-se la decisió final.

Entre els clients hi ha opinions per a tots els gustos. Molta gent gran, acostumada a l’actual mercat, no vol que el canviïn. D’altres pensen tot el contrari, que cal rejovenir l’equipament i dotar-lo de més bones instal·lacions i serveis.  A hores d’ara el mercat no disposa de climatització, a l’estiu fa calor i a l’hivern fa fred.