La Carnisseria Solé és al Mercat de les Corts des que el van obrir, als anys 60. Però el negoci el va engegar anys abans l’àvia de Carles i Joan Solé, que en són els responsables actuals. Ella havia començat com a dependenta en una parada del Mercat de la Boqueria i, més tard, va tenir l’oportunitat d’adquirir la concessió de la primera parada de la família Solé.

Però va ser el pare dels germans Solé qui es va instal·lar al Mercat de les Corts, en una època en què, asseguren, era més difícil que ara ser carnisser. “El règim tenia por que faltés el menjar perquè sinó aquell lema de ‘Pau, pa i treball’ trontollava”, explica Carles Solé. Assegura que les autoritats tenien “un recel quasi obsessiu” pel gènere que es venia a les parades ja que temien que els comerciants estiguessin amagant productes per vendre’ls al mercat negre.

Premi a la millor iniciativa individual

Ara l’Ajuntament de Barcelona els ha atorgat el Premi Comerç a la millor iniciativa individual. Per ells, és un reconeixement a les tres generacions que han tirat endavant el negoci. Aquest premi el lliura des del 1997 l’Ajuntament de Barcelona per reconèixer la tasca dels comerciants a la ciutat i reivindicar el model comercial de proximitat.