Des d’aquest divendres, el Mercat de Santa Caterina prohibeix l’accés als grups de més de 15 persones. La limitació va adreçada als turistes que visiten el recinte i ocupen molt espai. Es tracta d’una mesura que ja es va aplicar al Mercat de la Boqueria per preservar el model comercial encarat als veïns. En general, tant comerciants com veïns aplaudeixen el canvi. Accepten que hi accedeixin turistes, però diuen que els grups grans ocupen els espais destinats al comerç i dificulten les compres dels clients habituals.

Turistes en grups reduïts

La prohibició és efectiva els dies de més activitat al mercat, els divendres i dissabtes dels mesos compresos entre l’abril i l’octubre. Durant aquests dies els turistes poden continuar visitant Santa Caterina, que és el mercat més antic de la ciutat. Ho han de fer, però, en grups reduïts per evitar les aglomeracions davant les parades. Alguns turistes veuen amb bons ulls la mesura.  Malgrat la prohibició i la vigilància del personal de seguretat, un grup de més de 15 turistes han entrat al recinte amb el guia i han creuat el mercat.

Els horaris amb restriccions de visites de Santa Caterina són els mateixos que s’apliquen ja des de fa tres anys al Mercat de la Boqueria. Precisament en aquest altre equipament de Ciutat Vella es plantegen fer que la prohibició sigui permanent, i no només els caps de setmana, i vetar-hi per complet l’accés de grups turístics.