El Bulevard Rosa ja és història. Després de 40 anys, les històriques galeries del passeig de Gràcia han abaixat definitivament aquest dimarts la persiana per replantejar-se el seu futur. Les úniques botigues que continuaran obertes seran les que tenen accés directe des del passeig de Gràcia, a banda del Bulevard dels Antiquaris, que continuarà amb l’activitat. La resta tenen de marge fins divendres, 3 d’agost, per acabar d’endur-se les coses i traslladar-se, com han fet moltes, a altres locals.

El Bulevard Rosa va obrir les portes el 1978 com a precursor del model actual dels centres comercials. El mes d’octubre, els propietaris van comunicar als botiguers que no els renovarien els contractes, que finalitzaven el 31 de desembre, però que els donarien marge fins a finals de juliol per resituar-se. La seva intenció és reconvertir els 5.000 metres quadrats de les galeries en unes grans superfícies.

El Pedralbes Centre també s’acomiada

Unes altres galeries que tanquen són les del Pedralbes Centre. En aquest cas, però, sense una data tan estricta. La majoria de botigues ja fa dies que han abaixat la persiana, però n’hi ha tres que encara continuaran: dues fins a finals d’agost i una altra, en principi, fins a l’octubre, quan se n’acabarà el contracte de lloguer. Els serveis del centre comercial, però, com els de comunicació, informació al client, neteja i manteniment, ja han plegat veles.

La propietària de l’edifici, la immobiliària Colonial, vol reformar l’espai i llogar-lo a menys botigues, però de grans dimensions. Els clients fa setmanes que han anat deixant algunes notes de comiat, però alguns han volgut fer-hi aquest dimarts una darrera visita.