Aquest dilluns a la tarda, l’emblemàtica figura d’El Tío Che ha tornat al seu lloc habitual, davant de l’orxateria que porta el mateix nom. Finalment, l’Ajuntament ha decidit retornar-la a l’espai que havia ocupat durant 20 anys després de retirar-la dissabte.

Veïns del Poblenou han acompanyat el ninot des del Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou fins a la rambla amb una cercavila. Hi han participat els Gegants del Poblenou i la Colla del Drac. Els veïns han rebut amb aplaudiments el ninot un cop ha arribat a l’orxateria.

En l’acte hi han participat el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, i el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch.

Retirat l’expedient sancionador

Divendres, els propietaris de l’orxateria van rebre una notificació de l’Ajuntament en què se’ls especificava que havien de retirar el ninot i una paperera per a les deixalles que tenien al carrer per ocupació indeguda de l’espai públic i els van multar amb 105 euros.

Finalment, l’expedient sancionador ha estat arxivat i l’establiment no haurà de pagar la sanció. Fonts del consistori afirmen que la decisió s’ha pres tenint en compte que es tracta d’un ninot més propi de la imatgeria festiva del Poblenou que de la promoció de l’establiment.

Tant el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, com l’alcaldessa accidental, Laia Ortiz, s’han pronunciat a les xarxes sobre l’emblemàtica figura.