L’Associació de Veïns del Barri Gòtic, Ciutat Vella No Està en Venda i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible rebutgen l’acord entre l’Ajuntament i el Gremi de Restauració sobre l’ordenació de les terrasses dels bars i restaurants ubicats als porxos de la Boqueria. Denuncien que l’acord es va assolir sense tenir en compte “el veïnat mobilitzat” i consideren que el govern municipal ha cedit massa a les pressions del Gremi.

El pacte duplica el nombre de cadires permeses a l’entorn del mercat. Per a les entitats crítiques, la nova normativa comporta “una flexibilització bestial i estableix un lògica de barra lliure per al sector“. Tampoc no els agrada la proposta del Gremi per fer un altre pacte que serveixi per pacificar la restauració a tot el districte de Ciutat Vella.

En un comunicat les tres entitats acusen l’Ajuntament de premiar “la tasca de lobby” del Gremi, a qui acusa de “fer saltar pels aires la comissió de terrasses, retorçar la normativa de participació ciutadana i doblegar la resistència inicial d’un govern municipal massa atent a la seva imatge”.

Les associacions veïnals exigeixen a l’Ajuntament que “no hi hagi cap modificació sense tenir en compte el veïnat” i asseguren que seguiran “lluitant per un espai urbà inclusiu”.