Des del 2015, els grups turístics de més de 15 persones no poden passejar-se per la Boqueria els divendres i dissabtes al matí, però el gerent del mercat és partidari d’estendre la prohibició: “Els grups entorpeixen i els mateixos turistes tampoc gaudeixen perquè van seguint la bandera i intentant no perdre’s”, assegura Ubide, que aposta per estendre el veto a “cada dia de la setmana”.

En l’actualitat, els representants de la Boqueria estan en converses amb l’Institut Municipal de Mercats per elaborar un nou reglament que inclogui la prohibició. Ubide explica que el debat està en una fase inicial i que cal avançar per elaborar un document “amb què tots ens sentim còmodes”.

Un mercat que busca l’equilibri

En els darrers anys l’Ajuntament ha activat mesures per limitar la turistificació de la Boqueria. S’han contractat agents cívics, incrementat les hores dels agents de seguretat i s’ha tractat d’esponjar el mercat eliminant algunes parades. Això no ha frenat el debat entre els mateixos paradistes sobre el paper que han de jugar els visitants al mercat.