Diversos agents socioeconòmics de Barcelona s’han reunit aquest dilluns amb el conseller de Territori, Damià Calvet, per analitzar les afectacions de la vaga de taxistes. Una de les grans preocupacions que plana sobre aquests sectors és la proximitat del conflicte amb el Mobile World Congress, que s’ha de celebrar del 25 al 28 de febrer. Els taxistes van anunciar fa dies -abans de conèixer el decret que regula les llicències de VTC- que si la proposta no era prou satisfactòria no descartaven fer una aturada durant el congrés.

“Barcelona no pot tenir aquesta situació a les portes del MWC”

Una de les personalitats que ha assistit a la reunió ha estat Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona, que ha volgut manifestar la seva preocupació. Chias ha lamentat que Barcelona encapçali “les primeres pàgines de les males notícies” de la premsa i diu que no es pot permetre “tenir aquesta situació a les portes del Mobile World Congress” ni tampoc de cap altre esdeveniment. Chias ha estat contundent amb els taxistes i ha qualificat la protesta de “parada patronal abusiva”. També ha criticat que s’estiguin tallant les principals artèries de la ciutat sense autorització.

Sobre el contingut del decret de les VTC, Chias proposa que durant les nits serveis com els d’Uber i Cabify es puguin contractar amb 15 minuts d’antelació -com diu la nova regulació- perquè en aquesta franja els restauradors necessiten “agilitat” per traslladar els seus clients. “Els 15 minuts serien molt acceptables pel nostre sector”, ha sentenciat.

A la trobada amb Damià Calvet, que ha tingut lloc a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, també hi han anat representants de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, del Port, comerciants, Fira de Barcelona, PIMEC i Foment del Treball, entre d’altres.