Grup de taxis a l'estació de Sants

Associacions i emissores del taxi han explicat en un comunicat que el govern les ha convocat divendres vinent per exposar-los el decret llei que regularà els vehicles de lloguer amb conductor (VTC). La reunió es farà en el marc del Consell del Taxi de Catalunya, després de l’aprovació de la nova normativa prevista pel Consell de Govern de dimarts.

L’anunci d’aquesta reunió arriba després que l’associació Elite Taxi hagués donat aquest dilluns un marge a la Generalitat per resoldre la normativa sobre les VTC aquest divendres, tot i que després de la “bona sintonia” amb què va acabar la primera trobada entre el govern i els taxistes, aquest darrer col·lectiu va refredar l’amenaça d’una vaga indefinida coincidint amb el Mobile World Congress (MWC).

Finalment, les associacions i emissores del taxi han assegurat aquest divendres que “no ve d’una setmana més si és per establir unes bases jurídiques més fermes” i han demanat “paciència i confiança” als seus afiliats.

Els taxistes volen que la Generalitat assumeixi diverses mesures per posar fi al conflicte que els enfronta amb el sector dels VTC. En cas contrari, recorden que no descarten l’aturada del servei durant el MWC. D’altra banda, el sector dels VTC demana a la Generalitat que “no cedeixi al xantatge dels taxistes”.