Els taxistes han rebutjat l’oferta del govern català d’ampliar el temps de precontractació dels vehicles VTC i han decidit en assemblea mantenir la vaga indefinida, que aquest divendres va estar marcada pels atacs violents d’alguns grups de taxistes. Tot i la recomanació de Tito Álvarez, el portaveu d’Elite Taxi, sindicat majoritari del sector, els conductors han votat per àmplia majoria continuar l’aturada i l’ocupació de la Gran Via.

Oberts a l’ampliació

En sortir de la reunió a tres bandes que s’ha fet aquest dissabte entre govern, taxistes i l’AMB per tractar el decret de regulació dels VTC, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que el govern estudiarà ampliar el temps de precontractació d’aquests vehicles de lloguer amb conductor, ara fixat en 15 minuts, per “criteris territorials i ambientals”. Calvet ha explicat que, si l’acord tira endavant -prèvia aturada de la vaga de taxis-, permetrà a ciutats com Barcelona, i 35 més de l’àrea metropolitana, incrementar els minuts de contractació segons factors com el nombre d’habitants o la contaminació.

El conseller de Territori, Damià Calvet

El sector de les VTC reclama atenció

Els conductors de vehicles VTC han decidit que també mantindran la protesta iniciada aquest dissabte a la Diagonal, en desacord amb la proposta del govern. A més, l’associació Unauto VTC Catalunya s’ha queixat que no han estat convocats a la reunió per parlar del decret que regula les llicències de vehicles de lloguer amb conductor. Reclamen que el sector afectat per la normativa hauria d’estar present a la trobada.

VTC ocupant la Diagonal