Els conductors de vehicles amb llicència VTC (Vehicles de lloguer amb conductor) han sortit al carrer, cridats per Uber i Cabify, per protestar i contrarestar els clams dels taxistes. Prop de 300 vehicles VTC s’han aturat a l’avinguda Diagonal, entre Zona Universitària i la plaça de Francesc Macià, i han tallat tres carrils de circulació en sentit Llobregat per reclamar ser presents a la reunió que el departament de Territori i Sostenibilitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han convocat amb els sindicats de taxistes aquest dissabte a la tarda.

La Guàrdia Urbana ha informat que ha hagut de desviar el trànsit que accedeix a la ciutat cap a l’avinguda de Sarrià mentre que els cotxes que en sortien s’han redirigit cap a la plaça de Francesc Macià.

Imatge publicada a Twitter per @UnautoVTC

L’associació Unauto VTC Catalunya ha considerat que és inconcebible que no s’hagi convocat ningú del sector que representen tenint en compte que s’han de prendre decisions sobre com es regulen les llicències VTC. Per a l’entitat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha cedit a les pressions dels taxistes, ja que han convocat una vaga indefinida al no estar d’acord amb la mesura que obliga a contractar serveis com els d’Uber o Cabify amb 15 minuts d’antelació.

A través d’un comunicat, el sector ha criticat que l’actuació del govern català ha propiciat disturbis i ha deixat clar que els taxistes poden aconseguir l’objectiu “d’eliminar la competència mitjançant l’ús de les amenaces i la violència.”

Uber i Cabify alteren el seu servei a Barcelona

Després dels atacs d’alguns taxistes a cotxes VTC i de la vaga indefinida que afecta la ciutat, Cabify ha decidit cancel·lar les reserves fins el 24 de gener i restringir el servei en algunes àrees, com Barcelona.

De la seva banda, Uber ha enviat un missatge als seus usuaris en què explica que mentre duri la vaga de taxistes és possible que el servei es vegi afectat.