L’Ajuntament mostra aquest divendres i dissabte com són els pisos APROP, fets a partir de contenidors i amb els quals es volen pal·liar situacions d’emergència d’habitatge. Es tracta de la primera promoció d’aquests habitatges, que tenen caràcter provisional i que ja s’han aixecat al barri Gòtic, al carrer Nou de Sant Francesc, 8-10. Aquests pisos seran, en breu, la llar dels primers usuaris procedents de la Mesa d’Emergència, mentre esperen un habitatge social definitiu.

La jornada de portes obertes ha començat aquest divendres —de 15 a 18 h—, i encara s’allargarà dissabte, amb doble torn: de 10 a 14 h i de 16 a 18 h. Segons informa el consistori, per visitar els pisos no cal inscripció prèvia i s’hi pot accedir en funció de l’ordre d’arribada.

La primera de tres promocions

Els habitatges del Gòtic són la primera promoció d’allotjaments APROP de les tres que vol construir el govern municipal a la ciutat. Consta de 12 pisos, vuit d’una habitació i quatre de dues habitacions, i té previst acollir un màxim de 32 persones. Aquest edifici s’ha aixecat tot reciclant les estructures de 16 contenidors marítims vells i cada habitatge, al marge del nombre d’habitacions, té una cuina equipada, una sala d’estar menjador, i una cambra de bany.

Cada habitatge està separat per una capa d’aïllament tèrmic i sonor, i en un sentit més global, l’edifici s’ha fet a partir del reciclatge d’altres materials. La previsió és que al terrat hi hagi plaques solars per fomentar-hi l’eficiència energètica.