pis lloguer

El control del preu del lloguer serà un dels temes de la nova legislatura que comença. L’augment de la pressió fiscal als grans tenidors de pisos que ha demanat l’Ajuntament de Barcelona i la regulació dels preus de lloguers estan ja sobre la taula del nou consell de ministres. El pacte de govern entre PSOE i Unidas Podemos proposa posar sostre a les pujades abusives de preus de lloguer en determinades zones de mercat tensat. Precisament a Barcelona el preu mitjà de lloguer s’ha situat en 1000 euros.

La PAH i el Sindicat de Llogaters i Llogateres exigeixen aquesta regulació de forma immediata. Per contra, la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona i els agents de la propietat immobiliària creuen que el que cal és trobar més sol per edificar i generar pisos de lloguer buits.

En parlem amb Òscar Gorgues, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona; Lucía Delgado, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Barcelona; Juan José Aguilera, director de Relacions Institucionals del Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària; Marta Ill, portaveu del Sindicat de Llogaters i Llogateres de Barcelona, i Ferran Font, director d’estudis de Pisos.com.