Segons la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, els primers pisos es faran a Sants – Montjuïc, Ciutat Vella i Sant Martí perquè són les tres zones de la ciutat que pateixen més processos de gentrificació. A Sants – Montjuïc, la promoció d’allotjaments prefabricats es farà en un solar municipal del carrer del Mossèn Amadeu Oller, 17 – 21 (a la Bordeta). Aquí, la construcció tindrà 40 pisos, 32 de dues habitacions i vuit amb una habitació. També tindrà una bugaderia compartida, una coberta verda al terrat i un espai a la planta baixa per a activitats comunitàries.

A Sant Martí, els pisos estaran al carrer de Bolívia, 33 – 41 (al Parc de la Llacuna del Poblenou, a tocar de Glòries). També comptarà amb 40 allotjaments (en aquest cas 35 de dobles i cinc de simples), una bugaderia, un espai a la planta baixa, una coberta verda i, a més, tindrà un hort urbà a l’interior de la parcel·la. La promoció de Ciutat Vella serà la més petita: s’ubicarà en un solar del carrer Nou de Sant Francesc, 8 – 10 (al Gòtic), en què ara hi ha una plaça dura. En aquest cas només posarà a la borsa de lloguer social 12 habitatges, quatre de dobles i vuit de simples. També tindrà un espai comunitari i un hort urbà al terrat.

La intenció del govern municipal és fer la licitació de les tres promocions aquest mes de març i que estiguin enllestides a finals del 2018 o principis del 2019. Les entitats, com Hàbitat3, demanen que un cop llestos, els allotjaments s’atorguin a perfils diferents d’usuaris. Per la seva banda, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha assegurat que aquests habitatges provisionals es destinaran a joves, persones ateses per la Mesa d’Emergència i refugiats, entre d’altres perfils diversos.