Els primers inquilins dels allotjaments temporals APROP hi entraran a viure després de festes, en l’edifici de pisos prefabricats que s’ha construït al carrer Nou de Sant Francesc, 8 (Ciutat Vella). És la primera promoció d’allotjaments APROP de les tres que vol construir el govern municipal; té 12 pisos (vuit d’una habitació i quatre de dues habitacions) per donar acollida fins a un màxim de 32 persones.

Així són els APROP (Fotos)

Un cop llestos, els habitatges tenen l’aspecte següent per dins: tenen cuina equipada (amb frigorífic, fogons elèctrics, pica i microones), habitació (amb llit de matrimoni o llitera, armaris, calaixeres i escriptori), sala d’estar-menjador (amb un sofà i taula i cadires), i bany (amb pica, plat de dutxa i vàter). L’alcaldessa, Ada Colau, els ha visitat en la fi d’obres.

cuina pis aprop habitacio llitera pis aprop habitacio simple pis aprop bany pis aprop

Qui anirà a viure als APROP?

En aquest primer bloc, els inquilins seran persones i famílies de Ciutat Vella en situació de d’emergència que hagin estat desnonades o en procés de ser-ho. En tots els casos, els allotjaments tindran caràcter provisional, fins que se’ls pugui adjudicar un habitatge definitiu, i seran en règim de lloguer (pagaran en funció dels ingressos). També hi podran accedir aquelles persones inscrites al Registre de sol·licitants d’un pis de protecció oficial.

Abans que els llogaters hi entrin a viure, l’Ajuntament organitzarà una jornada de portes obertes perquè tothom qui ho vulgui pugui visitar els allotjaments per dins. El primer edifici d’APROP ha costat 940.000 € i ha tingut un temps de construcció i instal·lació inferior a un any.

Així s’han instal·lat els mòduls (Vídeo)

L’Ajuntament ha fet públiques imatges del procés d’instal·lació dels mòduls prefabricats al solar de Nou de Sant Francesc. El vídeo següent condensa quatre mesos de treballs en 30 segons de vídeo.

Un projecte endarrerit

Els allotjaments APROP van ser una de les propostes estrella del primer mandat de l’alcaldessa, Ada Colau, però les traves burocràtiques van fer que els projectes s’endarrerissin i que, dels tres plantejats, fins ara només se n’hagi fet un.

De cara a principis del 2020, l’Ajuntament també traurà a licitació la construcció del segon edifici d’APROP, al carrer de Bolívia (a Sant Martí). Tindrà 42 allotjaments  (35 dobles i set simples). Tindrà bugaderia compartida i la planta baixa acollirà equipaments per al barri, mentre que a l’interior de la parcel·la hi haurà un hort urbà i la coberta serà verda.