Nissan cierra planta Barcelona

(ACN) La direcció de la multinacional automobilística japonesa Nissan ha registrat aquest dimarts a la tarda l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) vinculat al tancament de les tres plantes que té a Catalunya. Direcció i sindicats han mantingut avui la primera reunió per intentar pactar les condicions de l’expedient. Després d’això, el conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha lamentat que l’expedient “afecta milers de persones treballadores” i ha afirmat que “vetllarem pels seus drets”. El Homrani hi ha afegit: “Els qui van promoure la reforma laboral, els que hi van donar suport i els que no l’han derogat, avui són l’exponent d’un fracàs polític en defensa dels drets laborals”.

En aquest sentit, aquest dimarts el Parlament ha reclamat al Govern espanyol que recuperi l’autorització administrativa dels ERO, en una sessió monogràfica conjunta de les comissions d’Empresa i Treball sobre el tancament de les fàbriques de Nissan a Catalunya. JxC, ERC, ECP i CUP han votat tres propostes de resolució diferents l’endemà que els representants de la plantilla de Nissan reclamessin precisament la derogació de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors. El PSC s’ha abstingut i el PP i Cs han votat en contra de totes tres propostes.

Setmanes de mobilitzacions

El registre de l’ERO arriba després de setmanes de mobilitzacions dels treballadors de les fàbriques amenaçades de tancament. La darrera, divendres passat davant la casa del directiu Frank Torres, encarregat del desmantellament de les plantes catalanes. Aquesta mateixa setmana la direcció de l’automobilística va plantar la comissió del Parlament a la qual estava citada.