Mai no em vaig imaginar veure el Bracafé tancat perquè ha estat sempre obert”, diu Toni Orihuela, un noi mallorquí de 36 anys que en fa 10 que treballa en aquesta cafeteria de la travessera de Dalt, al barri de la Salut. Ara, com a conseqüència de la crisi del coronavirus, està afectat per un ERTO i no sap si recuperarà la feina.

El futur és molt incert perquè la majoria de clients de la cafeteria eren els turistes que anaven i venien del Parc Güell i els nens i adolescents de les escoles del voltant. Ara no hi ha ni els uns ni els altres i la clientela ha baixat molt, de manera que el propietari ha decidit reobrir, però encara no reincorporar el Toni.

El jove es mira el bar, ara buit, i exclama: “Això era impensable!”. Abans, “els matins eren molt moguts”, recorda amb una certa nostàlgia, fins al punt que “a primera hora del matí, ja hi havia gent esperant a la porta perquè els servíssim el cafè de cada dia”.

El Toni sap que tot dependrà de “quan es pugui obrir la cafeteria amb normalitat” i de “si hi ha moviment o no”. El noi, però, ja rumia en les seves “opcions” en cas que el negoci no torni a rutllar com abans: “Si em quedo sense feina, ho veuré com una oportunitat de canvi, tot i que buscar feina estarà molt complicat”.