Els agents del sector turístic consideren que Barcelona ha superat satisfactòriament l’impacte de l’atemptat del 17 d’agost. Asseguren que els visitants han continuat venint a la ciutat amb total confiança. De fet, segons dades del Gremi d’Hotels de Barcelona aquest estiu l’ocupació és del 80 %, molt similar al 85 % de l’any passat. El regidor de Turisme, Agustí Colom, explica que el moment que més va caure el turisme va ser l’últim trimestre del 2017, coincidint també amb la inestabilitat per la situació política de Catalunya.

A la tardor es va registrar un descens del 4,67 % de turistes a l’octubre, del 2,3 % al novembre i del 13,9 % al desembre. En canvi, la xifra va pujar un 6,1 % al setembre, just després de l’atemptat. Tot i això, el balanç anual va ser positiu, amb 19 milions de turistes el 2017, un increment del 5 % respecte a l’any anterior. Segons el sector turístic, Barcelona es va recuperar més ràpid de l’atac terrorista que altres ciutats que han viscut situacions similars.

Des de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), el president de l’entitat, Martí Sarrate, explica que durant els primers dies després de l’atac la gent preguntava sobre la seguretat de la ciutat però considera que la marca Barcelona no se n’ha ressentit com es preveia. També ho corrobora el regidor Colom, que apunta que no hi va haver anul·lacions significatives el dia de l’atemptat o posteriorment, sinó que la caiguda de reserves es va notar més endavant.