Els paradistes del Mercat de l’Abaceria s’han reunit amb l’Ajuntament i els veïns del passeig de Sant Joan per arribar a una sèrie d’acords que solucionin els problemes que encara tenen al voltant del mercat. Aquest estiu farà un any que es van traslladar a les carpes provisionals del passeig de Sant Joan, on estaran mentre durin les obres del mercat. Tot i que el balanç és força positiu, reclamen més neteja, il·luminació i espais d’estada que ajudin a incentivar el comerç de la zona.

Més neteja per evitar ratolins i mosquits

La principal demanda és que es faci un millor manteniment de la font i s’eliminin les zones de verd, que són un cau de brutícia que atreu els ratolins. Isabel Ampolla, presidenta del Mercat de l’Abaceria, recorda el problema que van tenir amb la presència de petits rosegadors quan van arribar l’estiu passat, per això no volen que es torni a repetir la situació quan comenci el bon temps. El consistori assegura que ja s’està treballant per garantir el manteniment i neteja de les zones de verd i evitar les plagues.

Zones d’estada i millor il·luminació

Una altra petició acordada amb el districte de Gràcia és la instal·lació d’espais d’estada. Els paradistes creuen que d’aquesta manera s’ajudaran les botigues exteriors del mercat perquè tinguin més visites. De fet, aquestes parades també tenen un altre problema, que és la manca d’il·luminació, una queixa que ja va arribar en el seu moment a l’Administració, com els problemes de filtracions que tenien quan plovia. Tot i que es van prendre mesures per solucionar tots dos problemes, segons els paradistes la il·luminació encara és insuficient.