(ACN) El president de la Federació Espanyola d’Habitatges i Apartaments Turístics, Tolo Gomila, ha demanat aquest dimecres que s’unifiqui la definició de pis turístic a tot l’estat espanyol. Segons Gomila, actualment hi ha “disset definicions diferents del que és un habitatge turístic segons la comunitat autònoma” i això genera diferents interpretacions de la normativa. Gomila considera que una harmonització del que es considera habitatge d’ús turístic disminuiria “en un percentatge importantíssim” la “càrrega judicial”.

La patronal Fevitur, que agrupa 22 associacions del sector i representa més de 180.000 pisos turístics, també creu que l’activitat estaria més ben regulada amb un registre estatal únic dels pisos turístics. Considera que així es podria comparar l’oferta per comunitats o municipis i separar més fàcilment l’oferta legal de la il·legal.

La normativa catalana com a “model a seguir”

El president de les associacions de pisos turístics considera que la normativa catalana d’aquests habitatges ha estat de gran utilitat al llarg dels últims 10 anys i l’ha considerada un model a seguir per a una regulació equiparable a tot l’àmbit estatal. Gomila ha acusat l’Ajuntament de Barcelona de fer una aplicació “populista” de la legislació, en l’ús de les competències que té en turisme i que no té cap altra ciutat espanyola. Una acusació que ha fet extensiva també a altres ciutats com Madrid i Palma.

En una atenció als mitjans de comunicació, Gomila ha assegurat que l’harmonització del que es considera habitatge d’ús turístic s’ha de fer aprofitant el que marca la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU), recentment modificada pel govern espanyol. Segons el president de Fevitur, els pisos turístics han d’estar definits com a habitatges en zones d’ús residencial i terciari.