La llibreria La Garba, l’única que hi havia a la Barceloneta fins al seu tancament, el 31 de gener passat, per jubilació del propietari anterior, ha tornat a obrir. Al final 132 persones van participar en una campanya engegada per l’Associació Barceloneta Alerta i que tenia com a objectiu aconseguir 40.000 euros per reobrir el comerç. Assolit el primer objectiu, reobrir la llibreria, ara engegaran una altra campanya per aconseguir el finançament necessari per fer viable el negoci a llarg termini. De moment han signat un contracte de lloguer per a 10 anys.

La Garba necessita més ajuda

L’aixecament de persiana de la llibreria La Gabra l’ha possibilitat una campanya engegada per l’Associació Barceloneta Alerta. Amb això han fet front a les despeses de començament, però no en tenen suficient. “Necessitem més suport perquè el crèdit de Coop57 era per a les despeses inicials i això ara s’ha de continuar i necessitem una altra empenta”, explica Luis Monzón, de l’Associació Barceloneta Alerta.

Garantir la viabilitat del projecte

L’entitat necessita entre 20.000 i 30.000 euros més per omplir la llibreria de material, fer viable el projecte a llarg termini i també per mantenir el personal contractat. “De moment tenim una persona que és el llibreter, que va començar fa 15 dies i que estarà a jornada completa. Ara contractarem una altra persona per atendre la botiga amb una jornada de 20 hores setmanals”, diu Monzón.

La reobertura de La Garba ha estat possible gràcies a l’aval de 132 persones. Els qui ho vulguin formaran part d’una comissió que aportarà idees per fer de la llibreria un projecte de barri.