Nova factura gas

La nova factura del gas està en vigor des de l’1 d’octubre. El canvi principal que hi ha incorporat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) és la modificació dels peatges i la creació d’unes tarifes regulades en funció del consum.

Quines són les noves tarifes del gas?

Les noves tarifes regulades diferencien el consum que fas cada any. La primera està pensada per a les llars amb una despesa de gas inferior, és a dir, per a aquells consumidors sense calefacció que només utilitzen el gas al calefactor o per cuinar.

La segona tarifa s’adreça als clients amb calefacció i un major consum de gas. Finalment, la tercera tarifa està pensada per a empreses amb unes necessitats molt elevades d’aquesta matèria primera.

He de comunicar quina tarifa que vull?

No, com a consumidor no hauràs de fer cap canvi. Serà la companyia l’encarregada de calcular quin és el tram de consum que et correspon en funció del consum que vas fer durant l’any anterior.

Pagaré més a la nova factura del gas?

El Govern espanyol fa unes setmanes va aprovar tot un seguit de mesures per posar fre a l’escalada de la factura de la llum que també limitaven la tarifa del gas durant el darrer trimestre del 2021 i el primer del 2022. Per tant, amb la nova tarifació el rebut augmentarà un 0,91 %, un 4,4 % o un 10,6 %, segons quin sigui el tram de consum.

Com puc estalviar en el rebut del gas?

Si vols estalviar en la factura del gas, la Comissió Nacional del Mercat de Valors et recomana aïllar les portes i finestres, regular la calefacció a 21 graus durant el dia i aprofitar la llum del sol per escalfar la casa apujant les persianes durant el dia i abaixant-les durant la nit. A més, t’aconsella no tapar els radiadors i ajustar la temperatura del calefactor d’aigua a un màxim de 45 graus.