oci nocturn discoteca

El govern de la Generalitat -Salut i Interior- i la patronal de l’oci nocturn es reuneixen aquest dimarts, a les 11.30 h, per abordar la reobertura total del sector. S’obriran els interiors de les discoteques i les pistes de ball en un moment on les xifres de la pandèmia són baixes i es mantenen estables. La reobertura està prevista pel 8 d’octubre, coincidint amb l’inici del pont del Pilar.

Per fer efectiva la represa del sector, el govern català està ultimant una aplicació pròpia per verificar l’autenticitat del passaport de la covid per accedir a l’oci nocturn i altres establiments o esdeveniments. S’està desenvolupant una tecnologia per comprovar que les dades que conté el codi QR del certificat de vacunació de cadascú són correctes i de la persona que el presenta. Ara bé, explica Boadas que l’aplicació encara no està acabada i considera que s’obrirà amb alguna mesura provisional.

L’oci nocturn va obrir amb limitacions el 23 de setembre, només els locals amb espais exteriors i fins a les tres de la matinada. El sector ha estat tancat des que al juny se’n va fer l’últim intent fallit de reobertura.

Fa mesos que la patronal de l’oci nocturn ha demanat que s’obri el sector per frenar l’augment de botellots. En reiterades ocasions, els empresaris han dut a la justícia la represa de l’activitat, però no se’ls ha donat la raó.