L’oci nocturn podrà obrir a partir de la nit de dijous a divendres si el TSJC hi dona el vistiplau. Això sí, amb algunes mesures. La Generalitat ha previst que els establiments demanin el certificat covid i hi podrà entrar un 70 % de l’aforament. La clientela haurà de dur la mascareta posada excepte quan estigui consumint i aquí és on Lluís Torrents, gerent de la Sala Razzmatazz i president de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, ha advertit que no podran garantir-ne el compliment: “Nosaltres no podrem controlar que la gent porti les mascaretes, haurà de ser una qüestió de responsabilitat individual“. Tot i això, assegura que faran tot el possible per informar la gent que és obligatori dur-la posada.

Obrir al 100 %

Torrent també reivindica que després d’un any i mig tancats i que finalment s’implementi el certificat covid com a requisit per accedir als locals d’oci nocturn, ara els haurien de deixar obrir amb el 100 % de l’aforament. “Si estem treballant amb aquests protocols no entenem per què no podem fer-ho al 100 % de capacitat”, diu.

Entrevista a Lluís Torrents, gerent de la Sala Razzmatazz
Escolta l’entrevista

Razzmatazz no obrirà

L’obertura està encara pendent de l’aprovació del TSJC, que podria no donar-se a conèixer fins al mateix dijous. Per això el gerent de Razzmatazz explica que en el seu cas ja han decidit no obrir fins al 13 d’octubre, cinc dies més tard. “Després de 19 mesos tancats hem perdut bona part del personal, hem de fer entrevistes de personal i formació, no és tan fàcil“, comenta.