Arriba la primera botiga de dònuts vegans de Barcelona. Bungnuts ha obert portes al carrer de Santa Eugènia, al barri de Gràcia, amb un oferta de dolços que van des del dònut clàssic fins a especialitats més sofisticades, com el farcit de dolç de llet recobert amb xocolata blanca i negra o el dònut de poma amb crumble cruixent d’ametlla. Tots fets amb ingredients naturals, de proximitat, sense additius, colorants ni conservants.

Un projecte que neix durant el confinament

Les impulsores del projecte són la Núria Pes i la Marina Sopena, que reivindiquen que “la pastisseria vegana pot ser igual o, fins i tot, més saborosa que la que utilitza làctics o ous”. Totes dues xefs saben de qu`è parlen. De fet, tenen una empresa de càtering vegà, Estació Vegana, que amb les anul·lacions de comandes durant el confinament les va portar a reinventar-se.

Dònuts amb nom d’animals de companyia

El nom de la marca, Bungnuts, prové de la Bunga, la companya peluda de la Núria i la Marina. Ella és, a més, la que dona nom al dònut clàssic. La resta de les especialitats, com la Frida, el Zeus, el Mitch o el Morgan, també són noms de gats, gossos i altres animals d’amics i coneguts del seu entorn. Així, la Lof, una gosseta joveneta, dona nom al dònut farcit de crema d’avellanes i xocolata, i el Zeus, un vell lord anglès d’Alacant, és el nom del dònut de gerds amb cobertura de xocolata blanca.

“La nostra cuina és un reflex de la nostra filosofia de vida i, d’una manera divertida, volíem incloure els nostres amics no humans en el projecte. Són tan dolços i els estimem tant que ens els menjaríem”, asseguren.