Protesta a la conselleria d'Economia contra la subhasta d'immobles
CDR Gràcia

La nit de resistència contra la subhasta de 46 immobles procedents d’herències intestades ha reunit desenes de persones que s’han concentrat a les portes de la conselleria d’Economia. Ho han fet cridades per la plataforma Aturem la Subhasta, 12 hores abans que comenci la subhasta d’immobles.

La protesta ha començat a les set de la tarda. S’hi han fet actuacions musicals i lectures de poesies a la rambla de Catalunya, just davant de la conselleria. També hi ha hagut parlaments pronunciats per tots els col·lectius que formen Aturem la Subhasta. L’objectiu és que aquests edificis, propietat de la Generalitat, finalment no se subhastin i es converteixin en habitatge públic davant l’emergència d’habitatge que hi ha a Barcelona. El manifest de la concentració ha estat signat per més de 170 entitats del món cooperatiu, local i veïnal.

La previsió inicial de la protesta era acampar a la conselleria d’Economia. Finalment, però, els manifestants han decidit finalitzar-la entrada la nit.

Protesta davant la Direcció General de Telecomunicacions

Les diverses plataformes a favor de l’habitatge públic ja s’han manifestat diverses vegades contra la subhasta. Una de les protestes més destacades va ser l’ocupació a la conselleria d’Economia durant set hores.

Ara, les entitats han convocat una nova protesta. Serà aquest dijous a les vuit del matí a l’Espai Bital, situat al carrer de José Agustín Goytisolo de l’Hospitalet de Llobregat. Aquí serà on es farà la licitació dels immobles.

La Generalitat va anunciar a través del DOGC el canvi d’emplaçament de l’acte, que en un principi estava previst a la Gran Via de les Corts Catalanes, número 639. Ho va justificar per “raons de seguretat” pel gran nombre de licitadors interessats a participar-hi. Aturem la Subhasta denuncia que el canvi d’ubicació s’ha fet per evitar la “mobilització popular”. “Estava previst inaugurar l’Espai Bital al setembre. Fins ara, no s’ha utilitzat mai. Finalment, sembla que s’inaugurarà demà amb una subhasta”, lamenta Bàrbara Roch, portaveu de la plataforma.

Ultimàtum a la Generalitat per la subhasta d’immobles

Amb la protesta d’aquest dijous a l’Espai Bital, les entitats volen donar una última oportunitat al govern català per aturar el procediment de subhasta. “L’objectiu és aturar la subhasta com sigui. Si cal posar el cos, el posarem”, explica Bàrabra Roch.