La plaça Reial és un lloc de visita obligada per a molts dels que venen a Barcelona. Passejar per aquest espai en qualsevol època de l’any és la mostra de l’interès que desperta, un interès que es vol contagiar també als barcelonins. Amb aquest objectiu, l‘Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial va posar en marxa el joc d’estratègia Exploradors de la Reial. Martí Lucas, creador del joc, explica que la intenció “és portar els barcelonins cap a la plaça Reial, que descobreixin els establiments que hi ha, que vegin que no estan adreçats exclusivament als turistes, sinó que poden tenir també interès per als barcelonins.” 

Curiositat i un mòbil amb connexió a internet

Els que vulguin participar a Exploradors de la Reial, a més de ser curiosos i aventurers, han de disposar d’un telèfon mòbil amb connexió a internet. El joc consisteix a acumular, en una hora, el major nombre d’encerts a les preguntes que es formulen a través d’un codi QR.

A través del joc, els participants descobreixen informació dels 20 establiments que hi col·laboren, com per exemple quins han estat els propietaris de la seu actual de la Fundació Setba, tal com explica la responsable de comunicació de l’entitat Rosor Foret: “És un pis del segle XIX amb els sòls originals i amb set finestres a la plaça, que per això la fundació es diu Setba, perquè té set balcons”.  També es pot descobrir que hi van viure personatges destacats com Ocaña, Lluís Llach o Francesc Pujols, entre d’altres.

La Mònica Mata, copropietària d’El Marisco, també col·labora en aquesta iniciativa perquè considera que és important que la gent sàpiga més coses de la ciutat. “Aquest local era l’antic taxidermista de Barcelona i té molta història i creiem que a part de ser un local molt bonic té aquesta història que hem intentat sintetitzar amb el Dalí que tenim a dintre, que era client de la botiga.”

Els interessats a participar a Exploradors de la Reial es poden inscriure a través del web totjugar.cat. Es repetirà els dos primers divendres de juliol (6 i 13).