Els descomptes oscil·len entre el 30 i el 70 %.

 Algunes empreses grans, com Inditex o El Corte Inglés, van un pas per endavant i van començar amb els descomptes la setmana passada. Aquest diumenge molts cartells dels eixos comercials de la ciutat ja anuncien les segons rebaixes.

Els comerciants i botiguers creuen que els compradors cada vegada tenen menys clar quan és el període de descompte. És per això que, a cada temporada, n’han d’informar de nou. Això passa des que va entrar en vigor la llei de comerç a Catalunya, que va desregular el període de rebaixes, així com l’ampliació de l’horari comercial a 75 hores. Segons el portal Idealo.es, el fet que no hi hagi un calendari establert sobre el període de descomptes fomenta la picardia amb els preus.  Des de l’Agència Catalana de Consum, alerten el consumidor a fixar-se en el preu inicial i el descompte per a què no passin aquests tipus de praxis.

Les esperances dels comerciants són altes. De fet, diuen, superen les de l’any passat. Tot i això, asseguren que les rebaixes d’estiu són més fluixes que les d’hivern degut al bon temps i que, aquest any, coincideix amb el Mundial de Rússia i un partit de la selecció espanyola. El sector estrella en períodes de descompte segueix sent el tèxtil. 

Últimes rebaixes al Bulevard Rosa i a Pedralbes Centre

Les galeries emblemàtiques del passeig de Gràcia i de Diagonal abaixen persianes el proper 31 de juliol. Així doncs, aquestes són les últimes rebaixes dels centres comercials, que s’acomiaden després de dècades d’història.