Els veïns ja s’han mobilitzat en nombroses ocasions per reclamar que l’Administració converteixi els immobles en habitatge públic i,  fins i tot, han arribat a ocupar la conselleria d’Economia. També el govern municipal ha reclamat a través de l’alcaldessa, Ada Colau, que la Generalitat cedeixi 16 dels immobles que hi ha afectats a Barcelona. Per la seva banda, la Generalitat argumenta que legalment la subhasta no es pot aturar i que, a més, els immobles no es poden destinar al lloguer social per raons tècniques. Dels 47 immobles que hi havia inicialment a subhasta ja es va retirar l’emblemàtic Mesón del Café del carrer de Llibreteria mentre s’estudia el valor de l’espai.

La Generalitat dedicarà una part dels diners a lloguer social

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha anunciat en una entrevista a TV3 que s’invertirà una part dels diners ingressats en la licitació a lloguer social. En concret, es farà servir tot el que s’obtingui de la subhasta de 13 immobles, un pàrquing, un estudi i un local de Barcelona i l’àrea metropolitana. Amb la quantitat resultant s’adquiriran entre 30 i 40 habitatges provinents del dret de tanteig de l’Administració en les execucions hipotecàries dels bancs, també a la ciutat i els entorns. Posteriorment es convertiran en habitatges dedicats al lloguer social.

Canvi d’ubicació de la subhasta

La Generalitat ha anunciat mitjançant el DOGC que canvia l’emplaçament de la subhasta previst a la Gran Via de les Corts Catalanes, número 639. La nova ubicació és a l’Espai Bital, situat al carrer de José Agustín Goytisolo, número 22-28, de l’Hospitalet de Llobregat. L’anunci d’aquesta modificació s’ha justificat per raons se seguretat perquè el nombre de licitadors és superior a l’ocupació de l’espai inicial. Els veïns no descarten modificar les protestes previstes.