Espai logístic de Barcelona
(ACN) La contractació d’espai logístic a Barcelona ha crescut un 74,4 % durant el primer semestre del 2018 respecte a l’any anterior, amb 390.678 m2 contractats en un total de 36 transaccions, segons dades recollides per Savills Aguirre Newman. La consultora immobiliària apunta que és gràcies a l’activitat del comerç electrònic que el mercat logístic està assolint aquestes xifres. D’altra banda, Cushman & Wakefield apunta que el 41 % de les contractacions a Catalunya en el primer trimestre de l’any van ser a la zona de Barcelona i del Baix Llobregat; el 40 %, a la zona del Vallès; i la resta, entre el Camp de Tarragona, el Bages i Girona.

Durant el primer trimestre de l’any a Barcelona es van contractar un total de 186.047 m2, mentre que en el segon la xifra es va incrementar fins als 204.631 m2. El nombre de transaccions també ha augmentat el 2018, amb 36 operacions en els sis primers mesos en comparació amb les 22 de l’any anterior. Una de les operacions més importants ha estat el lloguer d’una nau logística de 48.000 m2 a la Bisbal del Penedès per part de la plataforma de moda Vente-Privée.

Espai escàs per a naus industrials a les zones properes a Barcelona

L’informe elaborat per Savills Aguirre Newman alerta que a les zones més properes a Barcelona l’estoc d’espai logístic disponible està per sota del 2,5 %. És per aquest motiu que la consultora immobiliària apunta que ja s’estan construint o planificant projectes a la segona i tercera corona. A més, avisa que, en un context de manca d’estoc, els fons d’inversió i els promotors estan apostant pel sector logístic.