L’expresidenta de la Diputació de Barcelona Mercè Conesa ha assumit aquest dimarts la presidència del Port de Barcelona en substitució de Sixte Cambra, que des del 2011 era al capdavant de l’ens portuari.

Tots dos han fet un acte simbòlic de traspàs de funcions davant els mitjans de comunicació sense fer declaracions. Conesa ha dit sentir-se “honrada d’acceptar aquest repte” i ha destacat que la seva experiència al capdavant d’Urbanisme a la ciutat vallesana de Sant Cugat del Vallès li servirà per entendre la importància de l’encaix del port a la ciutat. Per la seva banda, Sixte Cambra ha afirmat que durant els set anys que ha presidit el Port de Barcelona ha procurat mantenir la lleialtat i complir amb la Llei de ports, “defensant sempre el màxim nivell d’autonomia que aquest marc legal atorga”. Cambra va ser nomenat president de l’Autoritat Portuària de Barcelona el gener del 2011 pel govern d’Artur Mas en substitució de Jordi Valls. Al desembre de l’any passat va anunciar que deixaria el càrrec un cop es formés el nou govern de la Generalitat i va adduir motius personals.

Mercè Conesa va deixar la presidència de la Diputació de Barcelona dilluns 25 de juny i la substitueix Marc Castells. Conesa va entrar a la corporació el 2011 com a vicepresidenta de l’Àrea d’Atenció a les Persones, fins que el 2015 va ser nomenada presidenta. També va deixar l’alcaldia de Sant Cugat del Vallès el 7 de juny i  va cedir el testimoni a Carmela Fortuny.