Els manifestants que reclamen que la Generalitat no subhasti una cinquantena d’immobles provinents d’herències intestades s’han reunit aquest divendres a les 17 h amb membres de la conselleria d’Economia per tractar el tema. La reunió ha acabat sense acord i els veïns han decidit continuar les protestes: el 2 de juliol es concentraran a la plaça de Sant Jaume i, el dia 4, la vigília de la subhasta, tenen previst fer una acampada.

Els veïns reclamen que els edificis propietat de la Generalitat, que s’han de subhastar el 5 de juliol, es converteixin en habitatge públic, diuen, a causa de l’emergència d’habitatge de Barcelona. Per la seva part, la Generalitat argumenta que, legislativament, estan obligats a subhastar aquells immobles que no tenen cèdula d’habitabilitat o registren fortes càrregues de deute.

Ja fa dies que els veïns havien de reunir-se amb el Departament d’Economia, un compromís que van aconseguir després de tancar-se a la seu de la conselleria durant set hores. La plataforma Aturem la Subhasta reclama a la Generalitat que les finques i solars provinents de llegats sense hereus es destinin a habitatge públic.

En total, la Generalitat té previst subhastar 46  immobles el 5 de juliol, 14 a Barcelona. La Generalitat ja va fer un primer pas fa dues setmanes excloent de la subhasta l’emblemàtic Mesón del Café. Tot i això, el govern català manté la subhasta. Des de la conselleria apunten que aquests immobles que se subhastaran no reuneixen les condicions per convertir-se en habitatge social i recorda que els ingressos revertiran a entitats.

Futures mobilitzacions

La plataforma Aturem la Subhasta s’ha mobilitzat aquest divendres al matí davant d’un dels pisos que se subhastaran, el del carrer del Pla de Fornells, a les Roquetes. Ho han fet per pressionar la Generalitat, ja que, diuen, és un dels barris que més emergència d’habitatge tenen. A més, els manifestants ja estan preparant més accions. El 2 de juliol han preparat una concentració a la plaça de Sant Jaume, just davant de la Generalitat, i el 4 de juliol volen fer una acampada amb una “nit de resistència” just davant de l’edifici on, l’endemà, s’ha de celebrar la subhasta.