Els veïns reclamen que els edificis propietat de la Generalitat, que s’han de subhastar el 5 de juliol, es converteixin en habitatge públic, diuen, a causa de l’emergència d’habitatge de Barcelona. Per la seva part, la Generalitat argumenta que, legislativament, estan obligats a subhastar aquells immobles que no tenen cèdula d’habitabilitat o registren fortes càrregues de deute.

Ja fa dies que els veïns havien de reunir-se amb el Departament d’Economia, un compromís que van aconseguir després de tancar-se a la seu de la conselleria durant set hores. La plataforma Aturem la Subhasta reclama a la Generalitat que les finques i solars provinents de llegats sense hereus es destinin a habitatge públic.

En total, la Generalitat té previst subhastar 46  immobles el 5 de juliol, 14 a Barcelona. La Generalitat ja va fer un primer pas fa dues setmanes excloent de la subhasta l’emblemàtic Mesón del Café. Tot i això, el govern català manté la subhasta. Des de la conselleria apunten que aquests immobles que se subhastaran no reuneixen les condicions per convertir-se en habitatge social i recorda que els ingressos revertiran a entitats.

Futures mobilitzacions

La plataforma Aturem la Subhasta s’ha mobilitzat aquest divendres al matí davant d’un dels pisos que se subhastaran, el del carrer del Pla de Fornells, a les Roquetes. Ho han fet per pressionar la Generalitat, ja que, diuen, és un dels barris que més emergència d’habitatge tenen. A més, els manifestants ja estan preparant més accions. El 2 de juliol han preparat una concentració a la plaça de Sant Jaume, just davant de la Generalitat, i el 4 de juliol volen fer una acampada amb una “nit de resistència” just davant de l’edifici on, l’endemà, s’ha de celebrar la subhasta.