Diversos moviments per l’habitatge de Catalunya han ocupat aquest dilluns al matí la seu d’Haya Real State, a l’avinguda de Josep Tarradellas número 36. Aquesta és la immobiliària que gestiona els actius del fons d’inversió Cerberus.

L’ocupació de l’edifici ha estat una acció sorpresa que, per primera vegada, han convocat conjuntament les principals entitats prohabitatge amb l’objectiu d’aconseguir lloguers socials per a unes 200 famílies afectades. Hi han participt les PAH catalanes, el Sindicat de Llogaters i Llogateres, i  xarxes i sindicats d’Habitatge de Catalunya. La convocatòria s’ha fet a través de les xarxes socials.

A la convocatòria hi han participat unes 300 persones que han preparat concerts, un taller de pancartes, activitats infantils i un dinar, amb la intenció d’allargar la protesta. Han exigit un interlocutor vàlid amb qui negociar, és a dir, “que vulgui escoltar i acceptar les demandes”, però asseguren que l’empresa, “de moment”, s’hi ha oposat.

D’altra banda, diversos manifestants encaputxats han pujat fins a la teulada de l’edifici i han penjat una pancarta on es podia llegir “cap més desnonament, tot un moviment contra la bèstia”.

Agrupats en el moviment “Guerra a Cerberus”, les entitats convocants afirmen que aquest fons té més de 16.000 actius immobiliaris a l’estat espanyol. Molts d’aquests actius es van comprar a un “preu regalat”, diuen, de bancs i caixes que van ser rescatats amb fons públics.

Després de tot el dia, han aixecat la protesta però amenacen amb noves accions si Cerberus segueix negant-se a negociar.