Les cases de colònies i els albergs se sumen als col·lectius que han llançat un crit d’alerta per la crisi econòmica derivada del coronavirus. Asseguren que la facturació del sector ha caigut un 80 % i adverteixen que “la majoria” d’establiments hauran de tancar definitivament a la primavera, si la situació no millora. Per això, reclamen ajudes directes urgents.

Aquests establiments de lleure infantil consideren que són els “grans oblidats” de l’Administració i reivindiquen que se’ls consideri com una entitat educativa, una petició que ja van fer també les escoles de música privades. A més, afirmen que mesures com el confinament municipal o comarcal encara els ho estan posant més difícil. Carles Fité, de la casa de colònies Can Solà, denuncia que “fa nou mesos que ens estem barallant amb l’Administració” per aconseguir ajuts.

“Hem fet la feina”

Per denunciar la situació, una cinquantena de representants d’aquests establiments han tallat el carrer de Calàbria aquest dilluns al matí, després de reunir-se amb la Secretaria General de Joventut. Asseguren que “hem fet la feina” a l’hora de prendre mesures per evitar contagis de covid-19 i remarquen que les cases de colònies són “segures”.

Després de la reunió, els representants del col·lectiu han valorat que la trobada ha anat “força bé” i han explicat que hi ha una possible línia d’ajuts sobre la taula. Segons afirmen, les subvencions, que es podrien fer públiques la setmana que ve, seran d’uns imports d’entre els 10.000 i els 40.000 €.