Un 30 % de les petites i mitjanes empreses a Catalunya poden acabar tancant segons l’evolució de la pandèmia i les mesures restrictives, que en alguns casos les obliguen a aturar l’activitat. És la previsió que fa la patronal PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya), que denuncia que molts autònoms estan en situació d’inestabilitat per l’impacte de les mesures que s’han pres a Catalunya en la segona onada de la pandèmia.

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha alertat que el tancament d’empreses porta associada una destrucció de llocs de treball i, per això, ha demanat a les administracions que posin els esforços a evitar aquest escenari. Segons Cañete, en alguns sectors com el de l’oci nocturn les previsions de tancament de negocis arriben al 70 %.

Per això, PIMEC reclama als governs que s’eximeixin els autònoms que han de tenir l’activitat aturada per la pandèmia de pagar la quota, així com l’IVA, l’impost de societats o l’IBI. “Si no poden facturar, no té sentit pagar la quota d’autònoms”, ha afirmat Cañete. El secretari general de PIMEC ha demanat ajudes directes com les que països com Alemanya han aprovat per als negocis afectats per les restriccions.

Conveni amb l’Ajuntament

Aquest dilluns, l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC han signat un conveni per invertir 700.000 euros en diverses accions com ara un servei d’assessorament a empreses, un programa per fomentar el relleu generacional i un altre per impulsar la digitalització de les pimes, entre d’altres. El consistori hi aportarà 500.000 euros i la resta anirà a càrrec de PIMEC.