Els mercats municipals tornen a sortir al carrer per celebrar la fira Mercat de Mercats a l’avinguda de la Catedral del 18 al 20 d’octubre. Enguany se celebra la desena edició amb la participació de 14 paradistes en representació de diversos mercats, 10 restaurants que presentaran dues tapes cadascun, un espai dedicat als productes de proximitat amb representació de diferents denominacions agroalimentàries, un espai familiar i l’aula de mercat amb xerrades a càrrec de xefs de renom com Carme Ruscalleda, Eugeni de Diego o Sergi Palacín.

14 representants del millor producte fresc

El producte de qualitat i de proximitat es reivindica com a protagonista principal a Mercat de Mercats. Els paradistes dels mercats de la ciutat són els que en saben més i difondran els seus coneixements i exposaran el producte a les 14 parades que tindran a la fira. Hi haurà representants dels mercats de la Mercè, Boqueria, Santa Caterina, Lesseps, Guinardó, Galvany i la Concepció.

Homenatge a les millors tapes de cada any

La tradicional zona Tapes de Mercat vol fer enguany una retrospectiva i recuperar les millors tapes de les 10 edicions de Mercat de Mercats. Els 12 participants presentaran dues tapes cadascun: una de nova i una altra que serà alguna de les més consumida en alguna de les edicions anteriors. A més, per primera vegada hi haurà una tapa dolça a càrrec del restaurant Hoffmann, que presentarà un ou de crema catalana amb compota de taronja i ametlla, i un ou de xocolata amb caramel salat i avellana.

Un dels restaurants que no ha faltat mai a la cita amb Mercat de Mercats és el Tapas 24 de Carles Abellán, que enguany proposa una tapa de braves i una revisió del frankfurt català que va presentar el 2013. Durant l’acte de presentació, Abellán ha reconegut que la vessant econòmica no és la que més pesa a l’hora de valorar la presència a la fira: “A nosaltres no ens surt a compte. Realment perdem diners. Però l’important és ser-hi, amb un producte que valgui la pena. Al final ho hem entès i cada vegada volem anar a més. Val la pena, és una qüestió d’identitat”, ha explicat.

Solidaritat i inclusió

Un dels dies de la fira, el dissabte, 19, a les 11.30 h es presentarà el receptari: “Posa’t el davantal i tothom a la cuina”, que han elaborat els alumnes de l’escola del centre d’educació especial Escola Jeroni Moragas de les Corts. Un receptari en què s’han implicat xefs com Carme Ruscalleda, Albert Adrià, Cristian Escribà, els xefs del restaurant Disfrutar i els germans Torres, que hi han aportat receptes.

Concurs a Instagram

Per celebrar els 10 anys s’ha engegat un concurs a través de la xarxa social Instagram que vol involucrar els clients dels mercats i a tots els seguidors del compte @mercatsbcn. Per participar-hi, només cal fer-se una foto als “photocalls” que s’han instal·lat en diversos mercats i publicar una foto amb l’etiqueta #mercatdemercats10anys. Els guanyadors rebran tiquets que es podran bescanviar per consumicions a les parades tant de tapes com dels cellers.

Les consumicions tindran un preu d’entre dos i quatre euros i les consumicions del celler entre un i cinc. En la darrera edició, hi van assistir més de 250.000 persones que van consumir una mitjana de dues, tres tapes per cap. La fira obrirà el divendres 18 i el dissabte 19 d’11 a 22 h i el diumenge 20 d’11 a 21 h.