El 12 d’Octubre és un dels festius marcats per la Generalitat en què els comerços de la ciutat poden obrir i fer el seu horari habitual. Als voltants del Mercat de Sant Antoni aquest dissabte molts comerços han obert. La majoria dels botiguers no han volgut desaprofitar l’oportunitat d’engreixar la caixa, però alguns també han explicat que han treballat per motius ideològics.

L’Elena Pol, comerciant d’una parada dels encants del Mercat de Sant Antoni, ha explicat que aprofita els dies festius per estar amb la família, però que avui, que és 12 d’Octubre, s’ha sacrificat i ha vingut a treballar per reivindicar que “no hi ha res a celebrar.” Altres paradistes, però, han criticat la manera en què s’ha gestionat aquesta obertura: “Hauríem d’haver-ho publicitat més. Si obrim i ningú se n’assabenta, de què serveix?”. De fet, les parades d’alimentació del mercat no han obert.

Els usuaris aprofiten per comprar

Tot i l’obertura a mig gas del mercat, alguns usuaris, com la Rosa, han aprofitat la jornada per visitar el recinte, que es va reinaugurar el 2018 després d’una llarga remodelació.

A l’exterior del mercat, s’hi han vist dues realitats: d’una banda, persianes abaixades, i de l’altra, establiments que han obert les portes. És el cas del Cafè Roura, on venen tota classe de cafès i que aquest festiu han decidit treballar perquè, a banda de no tenir res a celebrar en el Dia de la Hispanitat, volien donar servei als clients habituals del cap de setmana.

Gran interès a internet sobre l’obertura de comerços

L’interès per saber si avui obrien les botigues també s’ha plasmat a les cerques dels usuaris de Google. Segons les dades d’aquest cercador, la majoria dels usuaris de Catalunya que han  buscat alguna informació relacionada amb el 12 d’Octubre durant els darrers dies ha estat per esbrinar quins comerços o centres comercials aixecaven persiana el Dia de la Hispanitat.

Cerques Google Trends 12 octubre