(ACN) Centenars de treballadors de les plantes de Nissan i de les empreses proveïdores i auxiliars han tallat la B-23 durant uns minuts a Esplugues de Llobregat per protestar pel tancament de les fàbriques catalanes que la multinacional va anunciar oficialment el 28 de maig. Sota el lema “Nissan, prou mentides. Exigim un futur real” i entonant el crit “Guerra, guerra, guerra” la plantilla s’havia mobilitzat prèviament davant d’un concessionari de Renault, soci de la multinacional i a qui els sindicats “culpen” del tancament dels centres productius a Barcelona. Prop d’un miler de persones s’han concentrat davant del punt de venda de la multinacional francesa, a qui la plantilla demana implicació.

Protestes davant els concessionaris

Els treballadors han tirat ous i han encartellat l’aparador del concessionari amb pals d’escombra i galledes amb aigua i cola en una concentració que ha volgut remarcar la incertesa que viuen les famílies del personal afectat pel tancament. Els centres productius de Nissan tenen 3.000 treballadors directes, però els sindicats asseguren que de les fàbriques de l’automobilística en depenen més de 25.000 famílies.

Els treballadors mantenen les mobilitzacions

La protesta d’aquest dimarts forma part de les mobilitzacions organitzades pels treballadors des que es va saber la notícia del tancament. El mateix dia es van concentrar a les portes de la fàbrica a la Zona Franca, on van cremar pneumàtics i després van tallar, durant una estona, la ronda del Litoral i la Gran Via.  Posteriorment, es van concentrar davant de concessionaris de la marca a Barcelona i ja han anunciat noves protestes per a aquesta setmana.