Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona

(ACN) Joan Canadell, copropietari de Petrolis Independents, serà el nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona. La decisió l’han pres aquest dimecres els 40 membres de la llista guanyadora a les darreres eleccions a la institució, Eines de País, una candidatura independentista que té el suport de l’ANC.

L’empresària Mònica Roca, de l’empresa IsardSat, en serà la vicepresidenta primera, i durant la segona meitat del mandat prendrà el relleu a Canadell al capdavant de la cambra. La intenció de la candidatura és promoure una presidència paritària.

Les bases de la nova cambra

En una reunió celebrada a Montmeló, els membres de la llista Eines de País han pactat els principis en què basaran la gestió de la Cambra en els propers quatre anys. Entre aquests destaquen treballar per garantir-ne la viabilitat econòmica, incrementar-ne la representativitat en el teixit empresarial i les institucions i consolidar-ne el prestigi nacional i internacional.

Des de la Cambra es vol treballar d’una “manera lleial i seriosa per aconseguir una república catalana independent, rica i pròspera“. El 5 de juny s’escolliran sis vocals més entre els candidats de Foment i PIMEC. Més endavant, el Ple de la Cambra de Comerç haurà de nomenar formalment el nou president, que serà Canadell, ja que Eines de País té majoria absoluta.