Antic Hotel Montecarlo, i futura seu de la Barça Store Canaletes
RAMBLES 124

El FC Barcelona obrirà la temporada 2019-2020 una botiga a la Rambla. L’espai, de 1.900 m2 s’ubicarà a l’edifici de l’antic Hotel Montecarlo, seu del diari ‘Las Noticias’ els anys 20. Serà la quarta Barça Store gestionada directament pel club i se suma a les que hi ha al Camp Nou, el passeig de Gràcia i la Roca Village.

Un espai molt lligat a la història blaugrana

L’edifici on s’ubicarà la botiga té molta relació amb el món blaugrana. Durant els anys 20, època en què s’ubicava la redacció del diari ‘Las Noticias’, els aficionats s’hi acostaven cada diumenge per consultar una pissarra on es mostraven els resultats dels equips catalans. Quan el Barça guanyava, la victòria se celebrava allà mateix.

Pissarres amb els resultats de futbol a la façana de l'antiga seu del rotatori Las Noticias, a la Rambla

Sense oblidar que, a tocar de la futura botiga, hi ha la font de Canaletes, punt de celebració dels títols guanyats pel club blaugrana des de la temporada 1908-1909. Allà hi havia un quiosc de begudes, propietat del directiu del club Esteve Sala, on es reunien els aficionats per comentar la marxa de l’equip.

La botiga portarà el nom de Barça Store Canaletes -tot i que l’establiment se situa al tram següent, a la rambla dels Estudis-  i disposarà de tres plantes. La planta baixa estarà dedicada a l’home; la primera planta, a la dona, i la planta del soterrani, tindrà un espai per a nens i el laboratori d’estampació de samarretes.

Vinculació amb Barcelona

La botiga tindrà elements decoratius que en reforçaran la vinculació amb Barcelona. Tindrà una reproducció de la font de Canaletes, un terra hidràulic inspirat en el panot del passeig de Gràcia i columnes de ceràmica inspirades en Cumella i Artigas.