Els comerços de la plaça del Mercadal volen mostrar als clients i veïns de Sant Andreu què hi ha a la part del darrere dels seus establiments i com elaboren els productes que venen. Per fer-ho han organitzat una visita guiada pels 13 establiments que han estat d’acord amb la iniciativa. L’objectiu de la ruta és potenciar les vendes, que s’han vist reduïdes amb el trasllat provisional del Mercat de Sant Andreu i amb les obres del carrer Gran de Sant Andreu.

Una visita que promou incentivar les vendes

Les vendes dels comerços situats sota les porxades de la plaça del Mercadal han experimentat un fort retrocés des de fa dos anys. Segons els comerciants afectats, les obres de pacificació del carrer Gran de Sant Andreu, que van començar ara fa un any, han agreujat el problema ja que han dificultat la mobilitat als compradors que venien de la banda sud del barri.

En vista que la situació s’allargui, els comerciants han decidit obrir els establiments als veïns i clients i mostrar com elaboren els productes de qualitat que venen. La visita als establiments es farà divendres, 17 de maig, a les 17 h. Les persones interessades s’hi han d’inscriure prèviament enviant un correu electrònic a dinamitzaciocomercial@gmail.com

Itinerari guiat

La ruta inclourà una visita a 13 establiments de la plaça del Mercadal.Els locals comercials que hi participen són: Cansaladeria Galsch, Dona Més, Llegums Cuits PuigMaciá, Pastas y frutos secos Merche, Perelló-Bacalleneria, Peixateria Mercadal, La cambra dels encanteris, Formatgeria Subirana, Pastisseria Rabasseda, Carnisseria Doran, Estètica Pepi, La Cistelleria i Bar Aparici.

Durant el recorregut alguns establiments oferiran un tastet dels productes i serveis que ofereixen. “Intentarem que la gent entengui el perquè del valor de les coses. Perquè pagant una miqueta més et pots emportar un producte de molta més qualitat, com el que venem nosaltres”, afirma el propietari de la Cansaladeria Gasch, Jaume Gasch.

Les obres del Mercat de Sant Andreu, licitades

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona va publicar la licitació de les obres de construcció del Mercat de Sant Andreu fa només uns dies. L’obra comportarà una inversió de més de 8,5 milions d’euros i està previst que podrà començar un cop finalitzin les obres de pacificació del carrer Gran de Sant Andreu. La previsió d’obertura del mercat nou no està prevista fins a finals del 2020 o principis del 2021, així que els comerciants de la plaça del Mercadal hauran de conviure fins llavors amb els treballs de construcció de l’edifici.