Qui vulgui comprar un cotxe elèctric ja pot demanar des d’aquest dimarts una subvenció al govern català. Es tracta del pla Moves, que vol impulsar la mobilitat dels vehicles sostenibles i vol caminar cap a la descarbonització del transport.

Ajudes per comprar vehicles elèctrics: de 750 a 15.000 euros

Les subvencions per comprar una motocicleta elèctrica arriben als 750 euros. Les ajudes per adquirir un cotxe són de 5.500 euros i, per a furgonetes i camions, van entre els 6.000 i els 15.000 euros.

En el cas de turismes i furgonetes lleugeres, els compradors que desitgin beneficiar-se de l’ajuda han d’entregar un cotxe per desballestar de més de 10 anys (en cas dels turismes) o més de set anys (en cas de les furgonetes lleugeres), que tingui la ITV en vigor i que vagi, almenys 12 mesos, a nom del comprador del nou vehicle.

Els consumidors que també poden rebre ajudes són els que adquireixin el vehicle a través de lísing o rènting.

Ajudes per instal·lar punts de recàrrega

A més, el pla Moves també ofereix descomptes per implantar punts de recàrrega de tota mena (domèstica, convencional, semiràpida i ràpida). Es cobrirà el 40 % de la despesa en els equips de recàrrega i l’obra civil associada, amb un màxim de 100.000 euros per beneficiari.

Les bicicletes elèctriques, també subvencionades

En aquest cas, la Generalitat dona ajudes a les empreses, institucions i administracions que implantin infraestructures de lloguer de bicis elèctriques. L’ajuda cobreix fins a un 30 % de la despesa del projecte.

Els que han quedat fora de les ajudes són els automòbils híbrids o híbrids endollables, perquè el pla només incentiva les compres de vehicles únicament elèctrics.

El programa Moves està dotat amb una totalitat de 7,3 milions d’euros.

Segons les darreres dades, a Barcelona circulen uns 500 cotxes elèctrics, que suposa únicament un 0,5 % del parc automobilístic de la ciutat.