A la llista Eines de País només li faltava la confirmació final i ara ja la té: la candidatura independentista ha arrasat a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Un cop fet el recompte final dels vots, es manté la victòria independentista a la Cambra i s’endú 31 dels 40 vocals en joc en els comicis. Des de l’Assemblea Nacional Catalana ja s’han felicitat per la notícia; la presidenta, Elisenda Paluzie, ha explicat que la Cambra es posarà a treballar “al servei de les empreses d’aquest país”.

La resta de nou vocalies es reparteixen de la següent manera: quatre per a la candidatura de Crous&Torres, tres per a la de Carles Tusquets, una per a la candidatura 50/50 i, finalment, l’última ha estat per a la de Ramon Masià. Les eleccions a la Cambra han combinat el vot telemàtic amb el presencial. Les votacions per internet es van fer entre el 2 i 7 de maig i finalment, el 8 de maig es van registrar les votacions presencialment.

14 vocals pendents

A més, d’aquestes 40 vocalies que ja s’han triat, ara s’hauran de designar els 14 vocals per a les empreses grans, que aporten més de 75.000 euros anuals a la Cambra, com el cas de CaixaBank, Abertis, Naturgy o Banc Sabadell, entre d’altres. El Ple de la Cambra es constituirà totalment a mitjans de juny i serà llavors quan es triarà el comitè executiu i la presidència, que substituirà Miquel Valls.