20 treballadors que formen part d’11 projectes d’emprenedoria d’àmbit divers han començat a utilitzar ja el nou espai de cotreball del barri de la Clota, ubicat a l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, 1-13. Han estat escollits entre les més de 80 propostes presentades.

Concretament s’han instal·lat en uns baixos que estaven en desús de 360 metres quadrats i que disposen d’espais de diferents tipus. Un dels aspectes més característics d’aquest nou cotreball és que la contraprestació dels usuaris no és monetària sinó que hauran de dedicar una mitjana de vuit hores al mes a desenvolupar projectes d’interès social. Proposen des de xerrades a escoles i instituts fins a ajudar les entitats amb la seva imatge audiovisual i fotogràfica.

Una iniciativa per reactivar la Clota

L’objectiu del nou espai de cotreball és impulsar l’activitat econòmica d’una zona, el barri de la Clota, que és principalment residencial. Per això s’ha destinat una inversió de 350.000 euros a posar en marxa l’espai i es destinaran 100.000 euros anuals a la dinamització de l’equipament en el marc del Pla de desenvolupament econòmic d’Horta-Guinardó.

Els usuaris que han començat ja a utilitzar-lo destaquen que els permetrà fer sinergies i contactar amb altres emprenedors per posar idees en comú. I és que a banda de la zona d’oficina també hi ha sales per fer-hi tallers i una cuina equipada i això dona cabuda a professionals de perfil divers.