El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, està convençut que aquest 2022 serà “l’edició de la represa” del Mobile World Congress. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’, de TVE, Collboni s’ha mostrat sorprès amb el “rebombori” que ha generat l’anunci de Sony de no participar en el congrés de telefonia. Assegura que està “molt tranquil” i afirma que, segons l’organització del certamen, hi ha confirmats 1.500 expositors de 150 països de tot el món.

Collboni també ha explicat que la GSMA confia a multiplicar per tres el nombre d’assistents físics de l’edició anterior. De fet, el primer tinent d’alcalde creu que aquesta edició del Mobile ajudarà a donar “un missatge de tranquil·litat”. “Som un dels països més vacunats de tot el món”, recorda i afirma que “Barcelona és una ciutat segura per venir i fer esdeveniments”.

Crítiques a la Generalitat pel toc de queda

El primer tinent d’alcalde critica que cal vigilar en com es comuniquen les restriccions i el missatge internacional que generen aquestes mesures. “No va ajudar gens que la Generalitat fos la primera a anunciar un toc de queda quan ningú ho havia fet, i quan les dades de vacunació són de les més importants del món”, ha afirmat. Considera que comunicativament cal ser “molt responsables”, perquè aquests anuncis envien missatges a escala internacional que afecten l’economia, en termes de turisme o d’activitats com la Fira de Barcelona.

Collboni també recorda que aquest primer semestre hi ha noves incorporacions al calendari de grans fires internacionals, com el Sea Food. Precisament, un dels nous certàmens, la fira audiovisual ISE, s’ha posposat fins al maig per l’explosió de casos de l’òmicron.